Logo Create balance dog behavior specialist

Wanneer een teckel en twee kittens beste vriendjes moeten worden

hond met gedragsproblemen

Wij hebben een teckel van 9 jaar die over het algemeen heel lief is en redelijk goed (voor een teckel) luistert. Zijn grote trigger is katten. Als hij los loopt en hij ziet een kat, is hij weg en hoort niets of niemand meer.

Dit is best bijzonder omdat hij als pup in een huis kwam met twee katten. Een van die katten was redelijk rustig en liet vrij veel toe. Teun (zo heet de teckel) duwde vaak zijn neus in de vacht van de kat. Als dit te erg werd, kreeg hij een tik op zijn neus en was het afgelopen. De andere kat was bang voor hem en rende weg. Teun rende er dan hard achteraan.

Beide katten zijn 17 jaar geworden en zijn er in middels niet meer.

Nu hebben we twee kittens in huis, dit ging niet goed. Teun werd er zo door getriggerd dat hij hard ging blaffen en volledig gefixeerd was op hen. We hebben van alles geprobeerd, maar kregen dit niet opgelost.

Rogier werd ingevlogen en leerde Teun en ons hoe je dit gedrag af kunt leren. Met een paar correcties was er meteen al een verbetering te zien! Ook kan Teun erg opgewonden raken van bezoek, met wat kleine correcties is ook dit euvel verholpen. Nu lopen de katten rustig door het huis en Teun laat ze met rust. Heel soms vergeet hij even wat hij heeft geleerd, maar dan weten we hoe we dit meteen weer kunnen stoppen.

Kortom, heel blij met de tips en handelingsadviezen van Rogier!

Groet Anders en Patricia

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.