Logo Create balance dog behavior specialist

Pittige schapendoes blijkt minder pittig dan gedacht

Schapendoes

Onze lieve schapendoes Inca was iets minder lief als ik buiten met haar ging wandelen. Ze viel uit naar iedere hond die we tegenkwamen en heeft de hond van mijn broer zelfs een piercing in haar oor bezorgd! Eigenlijk heeft ze gewoon totaal geen vertrouwen in andere honden en de aanval is in haar ogen de beste verdediging. We hebben al veel cursussen gedaan, die ze eigenlijk heel goed deed, maar ze bleef uitvallen naar andere honden. De aanpak van veel voer erin stoppen of constant speeltjes aanbieden werkte absoluut niet.
 
Na lang zoeken kwam ik op de website van Rogier terecht en ik heb hem gelijk een mail gestuurd. De dinsdag erop kwam hij al langs en ging hij met Inca aan de slag. Eerst wilde hij zien hoe ik het uitvallen aanpakte. We moesten even zoeken naar een hond buiten, maar al snel vonden we een blaffende hulp. Inca viel gelijk uit en ik pakte het natuurlijk verkeerd aan. Rogier nam haar over en liet zien wat ik wel kon doen. Gelijk stopte Inca’s gedrag en werd ze kalm en onderdanig. Dit wilde ik ook kunnen!
 
Gelukkig mocht ik het daarna proberen en het ging geweldig. We waren zo rustig dat zelfs de blaffende hond stopte met lawaai maken. Daarna hebben we samen met Inca en Bas een heel stuk gewandeld en uiteindelijk liep ze dicht naast Bas, heel rustig, zonder uit te vallen. Ik wist niet wat ik meemaakte! Rogier gaf ook nog veel tips over hoe we in huis met haar moesten omgaan, Inca liep mij bijvoorbeeld de hele dag achterna en dat claimen kon ik beter niet toelaten.
 
Ik ben de dagen erna al flink aan het oefenen, en ik houd in gedachten hoe Rogier zo ongelofelijk kalm en beheerst, zonder woorden, maar gewoon door gebruik te maken van zijn energie, de hond laat zien dat rustig meelopen het enige is wat nodig is. Wij hebben nog best wat stappen te gaan, maar ik loop nu weer zonder spanning buiten en dat was en hele tijd geleden. Dank je wel Rogier voor je wijze lessen!

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.