Paniek bij hond door voetbalwedstrijden op televisie

Onlangs gaf ik gedragstherapie aan een hond die paniekaanvallen kreeg wanneer hij voetbal op televisie zag. Onderstaande reactie ontving ik een tijdje later van de eigenaar. Altijd leuk om te horen dat de gedragstherapie zijn vruchten heeft afgeworpen.

Het gaat echt veel beter met Bull. Hij is een stuk rustiger met uitlaten en in huis. Met uitlaten loopt Bull netjes naast me en is hij minder gefocust op alles om zich heen. Alleen met katten heb ik nog wat moeite om Bull uit die focus te krijgen, maar daar is gewoon veel oefening voor nodig.

Afgelopen zondag heeft de televisie alleen maar op voetbal gestaan en Bull heeft de hele tijd netjes op zijn kussen gelegen. Zonder een paniekaanval!

Ik ben echt zo blij en dankbaar dat jij langs bent gekomen! Je hebt niet alleen Bull geholpen maar mij ook. En mij veel nieuwe dingen geleerd.
Met vriendelijke groet,
Rachel
paniekaanval herder
share

Geef een reactie