Logo Create balance dog behavior specialist

Nerveuze stafford die uitviel naar honden

Een leerzame ochtend gehad met Rogier Oldenburger van Create Balance. Hij heeft me geleerd hoe ik thuis de wandeling met mijn (stafford kruising) Jantien moet voorbereiden, want een ontspannen wandeling begint in het halletje bij de voordeur.
Hij heeft me geleerd om Jantiens fixatie voor andere honden en katten op straat te doorbreken, hoe ik een riem moet vasthouden om in de juiste verhouding tot het ‘vergrijp’ met de riem te corrigeren.
Het eerste resultaat na 2,5 uur les: Jantien trekt niet meer, loopt netjes naast me met de lijn ontspannen, terwijl ze voorheen als een bezetene trok (ten koste van mijn rug) en ze past zich aan aan mijn tempo en ik niet mijn tempo aan het hare.
En ik heb geleerd om andere honden op straat probleemloos te passeren en als klap op de vuurpijl… een stadswandeling samen met de hond van Rogier. Normaal gesproken kon ik niet met haar de stad in omdat ze er hypernerveus van werd, en al helemaal niet in het gezelschap van een andere hond. Ik ben trots op Jantien omdat ze gezusterlijk met Rogiers hond aan haar zijde door de stad sjokte.
Bedankt Rogier! Ik heb genoeg huiswerk van je meegekregen om de komende maanden mee aan de slag te gaan.
Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.