Nerveuze stafford die uitviel naar honden

Een leerzame ochtend gehad met Rogier Oldenburger van Create Balance. Hij heeft me geleerd hoe ik thuis de wandeling met mijn (stafford kruising) Jantien moet voorbereiden, want een ontspannen wandeling begint in het halletje bij de voordeur.

Hij heeft me geleerd om Jantiens fixatie voor andere honden en katten op straat te doorbreken, hoe ik een riem moet vasthouden om in de juiste verhouding tot het ‘vergrijp’ met de riem te corrigeren.

Het eerste resultaat na 2,5 uur les: Jantien trekt niet meer, loopt netjes naast me met de lijn ontspannen, terwijl ze voorheen als een bezetene trok (ten koste van mijn rug) en ze past zich aan aan mijn tempo en ik niet mijn tempo aan het hare.

En ik heb geleerd om andere honden op straat probleemloos te passeren en als klap op de vuurpijl… een stadswandeling samen met de hond van Rogier. Normaal gesproken kon ik niet met haar de stad in omdat ze er hypernerveus van werd, en al helemaal niet in het gezelschap van een andere hond. Ik ben trots op Jantien omdat ze gezusterlijk met Rogiers hond aan haar zijde door de stad sjokte.

Bedankt Rogier! Ik heb genoeg huiswerk van je meegekregen om de komende maanden mee aan de slag te gaan.

share

Geef een reactie