Logo Create balance dog behavior specialist

Het redden en trainen van twee rescue dogs

trainen 2 rescue dogs

Een reactie van een tevreden klant:
In september 2014 kwamen wij voor het eerst in contact met Rogier. Wij hadden 5 weken daarvoor onze Indy uit Roemenië thuis gekregen. Een hond die vanaf pup alleen in een hok had geleefd en totaal anti sociaal was. Via de Adoptie stichting kregen we wel tips en adviezen om deze hond op te voeden en binnen was ze lief aanhankelijk en blij. Maar buiten was ze werkelijk doodsbang voor alles wat je maar kan bedenken. Het proces buiten verliep dan ook uiterst moeizaam en we waren de wanhoop nabij. Maar we waren zo dolblij met haar dat we hoe dan ook alles op alles wilden zetten om dit aan te pakken.
Rogier op internet gevonden en al  tijdens het eerste consult veranderde Indy in een veel zekerder en minder angstige hond. Werkelijk alles wat we ervoor deden moesten we loslaten en op een heel andere wijze aanpakken. Rogier gaf ons hiervoor de tools en wij moesten aan de slag. Het verschil was na het eerste consult al verbluffend en inmiddels bijna 8 mnd (en nog wat extra trainingen met Rogier) verder hebben we een über sociale hond die onwijs graag met honden speelt, perfect luistert en geniet van haar nieuwe leven in onze roedel.
Dit verbluffende resultaat heeft ons er toe gezet om ook haar zusje uit dat hok daar in Roemenië weg te halen. 22 maart 2015 was het zover. Faye lande op Nederlandse bodem. Dit gaan we gelijk goed aanpakken en 23 maart was Rogier al bij ons thuis voor de eerste kennismaking/consult. Faye heeft bijna 2 jaar in dat hok geleefd maar is veel minder angstig dan Indy was. Daarbij hadden wij al de tools van Rogier van Indy en dus konden wij ook direct beter aan de slag. Rogier zag gelijk wat de verschillen tussen beide honden waren en welke aanpak bij Faye het beste paste. En hij had gelijk. Faye gaat met sprongen vooruit. Is nu pas 3 weken bij ons maar loopt af en toe al los. Speelt met Indy en buiten is ze snel gewend aan alle nieuwe dingen (auto’s, fietsen, mensen etc. etc.).Het was werkelijk nooit mogelijk geweest om 2 honden te redden met zo’n enorme achterstand als Rogier er niet was geweest. Hij heeft met zijn rust, kennis en gave/talent ons geleerd naar onze honden te kijken, om leiding te geven. Met als doel de hond tevreden en gelukkig en dus de baas ook. Zijn wil om je te helpen is enorm en daarna moet je natuur lijk zelf aan de slag. Maar wat een dankbare taak om dit te doen als je hier zo’n mooi en lief stelletje honden voor terug krijgt. Ik hoop dat Rogier nog vele baasje kan helpen en dus hun honden ook. Wij kunnen hem alleen maar van HARTE aanbevelen!!!!!!!!!!!!!!!
Bent u naar aanleiding van deze aanbeveling geïnteresseerd in mijn diensten? Neem dan gerust contact op. Dan kan ik ook u helpen om het gedrag van uw hond te verbeteren.

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.