Eigen hond verwond nieuwe pup

Logo Create Balance
by

Toen we puppie Rocky erbij kregen was onze eigen hond Vince er een beetje bang van. Maar ging verder allemaal goed, ondanks dat hij wel veel gromde naar hem. Helaas na 2 dagen “corrigeerde”  hij de pup te hardhandig. Hij dook er bovenop en een hoop lelijk gegrom en gebijt. Helaas was er een ooglid kapot en een gat in de nek bij onze pup.

We zijn enorm geschrokken en lichtelijk in paniek geraakt. Ik heb toen gelijk een afspraak gemaakt met Rogier voor gedragstherapie voor onze hond voordat het helemaal uit de hand zou lopen.

Rogier kwam langs, en liet ons zien hoe de regels werken. Wij hebben de leiding nu en wij bepalen wat de honden wel en niet mogen doen. Onze Vince is een rescue met een verleden. Vince is uit een dodingsstation gered en hij heeft meerdere baasjes voor ons gehad waardoor hij erg onzeker is geworden.

Door hem nu bepaalde grenzen te stellen voelt hij zich helemaal happy! Hij hoeft niet meer de baas te spelen. Het blijkt nu dat hij ook heel erg graag wil luisteren. En nu hij ziet dat wij de leiding nemen, en de controle hebben is hij weer gerust en meer gebalanceerd.

Hij gromt bijna niet meer naar de pup, en dit resultaat hebben we al binnen twee weken behaald. Met ons puppie Rocky hebben we nog even geduld nodig omdat het een pup is. Maar uiteindelijk doet hij wel wat wij willen.

We zijn Rogier heel erg dankbaar dat we dit grote probleem zo snel, en eenvoudig, konden oplossen. Het is soms wel lastig om de regels vol te blijven houden, maar we zetten door. We helpen elkaar en we wijzen elkaar erop als een van de honden ons claimt bijvoorbeeld. Dan beginnen we gewoon ontspannen weer opnieuw!

Groetjes familie de Hond, en de woeffen Vince en Rocky .

share