Logo Create balance dog behavior specialist

Een uitvallende rottweiler

rottweiler

Wij zijn de trotse eigenaren van een prachtige en lieve Rottweiler: Nel. We hebben haar al vanaf dat ze een puppy was. Een goed luisterende hond waar we intensief mee getraind hebben. Met 1 klein gedragsprobleempje: sinds ze volwassen is, is ze langzamerhand steeds beschermender geworden ten opzichte van ons. Binnenshuis was dit wel te hanteren, maar buiten begon haar gedrag steeds extremer te worden. Tot op het punt dat het wandelen eigenlijk niet meer echt leuk was. Niet voor ons, maar ook niet voor de mensen die we tegenkwamen: want een uitvallende Rottweiler ziet er best eng uit hoor!
We hebben heel veel geprobeerd, maar het lukte ons niet om het gedrag van Nel om te buigen. Totdat we tijdens onze zoektocht naar een oplossing op de website van Rogier terechtkwamen. Rogier dacht dat hij ons wel kon helpen en kwam op ons verzoek langs om ons wat tips te geven.
Het is bijna niet te geloven dat we nog maar 1,5 week geleden meestal lichtelijk gestrest met onze Nel gingen wandelen. In de hoop dat we geen andere honden tegenkwamen en zeker geen loslopende en/of blaffende honden. Of mensen die haar niet aanstonden, fietsers met fietstassen of luidruchtige motoren en brommertjes. Want dan wisten we zeker dat we terug kwamen met pijn in onze handen en armen door onze pogingen om haar tegen te houden als ze weer eens uitviel.
Rogier heeft ons heropgevoed, zodat het weer leuk is om met ons meisje te gaan wandelen. Hij heeft ons in 1 (!) consult aangeleerd hoe we ervoor kunnen zorgen dat Nel ons niet gaat beschermen en gaat uitvallen, maar gewoon rustig en ontspannen meeloopt. Wat we onderweg ook tegenkomen. Soms met een lichte correctie met de lijn, maar heel vaak al uit zichzelf. Vanaf dag 1 is het verschil al enorm en het wordt alleen maar beter.
We zijn Rogier heel dankbaar voor zijn adviezen!
Carin en Leo

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.