Logo Create balance dog behavior specialist

Een rescue dog die het niet op labradors had

Rescue dog labradors

Ik ben altijd blij met aanbevelingen van mijn klanten. Hieronder de aanbeveling van de eigenaresse van een Rescue dog.
Eigenlijk is er maar één ding waar ik met betrekking tot het consult van Rogier spijt van heb, en dat is dat ik hem niet véél eerder heb ingeschakeld!!
Zo’n drie en een half jaar geleden heb ik Se7en in huis gekregen: een bange, magere Karstherder uit Kroatië van toen ongeveer anderhalf jaar oud.
Se7en was nooit écht gemakkelijk naar andere honden (met name naar labradors), maar de echte problemen begonnen nadat ze tot 3 keer toe was aangevallen door een loslopende hond terwijl zij aan de riem zat.
Iedere keer probeerde ik het vertrouwen weer te herstellen, maar het lukte me niet meer na aanval nummer 3..
Na lang zoeken kwam ik, geheel toevallig, de facebook pagina van Rogier tegen, en zo ben ik op de website terechtgekomen.
“Dat wil ik ook!!” was het eerste wat ik dacht toen ik de positieve ervaringen van anderen las, dus ik heb een afspraak gemaakt voor een consult.
26 januari was het zover, Rogier kwam bij mij thuis voor een consult, samen met zijn hond Bas!
Eerlijk is eerlijk, ik vond het best spannend….
Rogier is vrijwel gelijk met mij en Se7en mee naar buiten gegaan, om te kijken wat het probleem was. Nou, dat was vrij snel duidelijk….: ik was te weinig leider, te onzeker, waardoor Se7en niet het vertrouwen had dat ik de situatie (welke situatie dan ook: een andere hond tegenkomen in het park, een loslopende hond etc) in de hand had, wat resulteerde in een hond die zelf de situaties trachtte op te lossen door uit te vallen naar andere honden.
Rogier heeft me veel tips gegeven over hoe ik dit moest aanpakken, en nog veel belangrijker, hij heeft me vertrouwen gegeven in mijn eigen kunnen! Er is een wereld voor me opengegaan!! Se7en en ik genieten nu van lange wandelingen samen met andere honden. Zelfs wandelen samen met “de vijand” blijkt nu geen probleem en staat wekelijks op het programma. Ik merk dat Se7en nu tijdens een wandeling veel meer tevreden en ontspannen is dan ooit tevoren, heerlijk!
Rogier, bedankt!!!

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.