Logo Create balance dog behavior specialist

Een mishandelde Amerikaanse Stafford

Vandaag heb ik een leuk consult gehad bij een jongedame met een Amerikaanse Stafford. De hond is in het verleden geschopt en geslagen en vertoonde hierdoor wantrouwig gedrag. De huidige bazin heeft hem nu twee jaar. Ik moet zeggen dat, gezien het verleden van de hond, ze de opvoeding erg goed heeft opgepakt.
Toch was er behoefte aan gedragstherapie voor de hond, hij vertoonde probleemgedrag. De hond was te snel opgewonden en alert. Hij trok aan de lijn en was hij te snel gefocust op andere honden. Daarnaast was hij erg onrustig in de auto.
Toen ik samen met de eigenaresse en haar hond in de praktijk aan de slag ging, boekten we al snel grote vorderingen. Het probleem van het trekken aan de lijn wisten we tijdens de praktijklessen volledig te verhelpen.
Zoals op de foto te zien is ligt hij uit zichzelf, dus zonder commando, relaxt in de auto.
Leuk consult, leuke en lieve hond!

Meer over mijn werk lezen?

Lees alle ervaringen van Rogier Oldenburger op de Facebookpagina van Create Balance »

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.