Logo Create balance dog behavior specialist

Een geadopteerde Rottweiler op de rails krijgen

Honden gedragsdeskundige

Na zelf opgegroeid te zijn met een Rottweiler, heb ik besloten dat ik graag een Rottweiler wilde helpen een beter leven te geven (adoptie). In september 2022 kwam ik Landen, een reu van 2 jaar tegen. Het was liefde op het eerste gezicht en ik mocht hem dezelfde dag nog meenemen.

Ik wilde Landen meteen een goede start geven in zijn nieuwe huis. Hij was vermoedelijk door tijdgebrek niet zo heel goed gesocialiseerd. Landen vertoonde o.a. tekenen van verlatingsangst (paniek, achtervolgen, in huis plassen), dominantie naar andere honden, onzekerheid/angst (soms met agressie tot gevolg), fixatie op/bezitterig zijn met speelgoed (naar honden), angst voor verkeer. Zelf was ik al begonnen met trainen om het e.e.a. uit kunnen krijgen, maar merkte dat ik net de juiste handvatten miste om het overige ongewenste gedrag er goed uit te krijgen.

Ik volgde Create Balance al een ruimere tijd op Facebook en ik had meteen een goed gevoel bij het idee om Rogier in te schakelen. Op 5 november 2022 kwam hij langs voor een thuisconsult. Ik had een lijst aan aandachtspunten. Desondanks was 1 consult echt voldoende! Hetgeen wat ik heb geleerd die dag, daar heb ik tot de dag van vandaag baat bij. Wat ik vooral heb geleerd is om hem beter te kunnen begrenzen (daarbij gelet op de lichaamstaal van de hond). Ook kreeg ik handvatten, waar ik zelf nooit op was gekomen. De aangeleerde technieken worden vandaag de dag nog toegepast en deze zal ik ook bij toekomstige honden blijven hanteren!

Een aantal weken na het thuisconsult heb ik contact gehad met Rogier en zelfs na het thuisconsult heeft hij mij erg goed geholpen (Landen werd, na zijn castratie in januari 2023, weer even onzeker/fel vlak als gevolg van de veranderende hormoonhuishouding).

Nu eindelijk (februari 2023) begint Landen weer te kalmeren sinds de castratie (het blijven toepassen van de technieken heeft in deze fase opnieuw geholpen). Van zijn verlatingsangst is hij inmiddels helemaal af (hij kan ineens een paar uur alleen blijven). Hij luistert goed naar commando’s. Speelgoed wordt niet meer beschermd en kan zelfs gedeeld worden met de hond van mijn zus. Landen heeft ondertussen steeds meer zelfvertrouwen en is niet/nauwelijks meer angstig voor de dingen die nieuw voor hem zijn (zelfs vuurwerk gaat goed). Wat is Landen in positieve zin veranderd en wat kan hij genieten van het leven!

Ik ben zeer te spreken over Rogier. Rogier is oprecht iemand met passie voor honden en zijn vak! Het leuke vond ik dat hij zelf ook affiniteit had met Rottweilers, omdat hij er zelf ook één heeft en er met één is opgegroeid. Ik heb Create Balance ondertussen al aanbevolen bij meerdere kennissen.

Rogier, ontzettend bedankt voor je hulp! Je komst werd ontzettend gewaardeerd.

Mariska & Landen

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.