Logo Create balance dog behavior specialist

Een agressieve hond

Vorige week kreeg ik een telefoontje van een dame die erg bang was geworden voor haar hond. De hond was agressief en beet haar. Toen ze hulp ging zoeken kreeg ze het advies om haar hond aan een asiel af te staan. De hond zou volgens hun een… kind kunnen doodbijten en wellicht een ‘kronkel in zijn kop’ kunnen hebben. Nu lijkt dat eerste gedeelte me erg gedramatiseerd gezien de omvang van het hondje maar goed; mevrouw wou hulp maar een concreet antwoord bleef uit.
Toevallig kwam mevrouw een klant van mij tegen die over mij had verteld. Kort daarop belde zij mij om een afspraak te maken.
Vandaag ben ik met de baas en haar hond aan de slag gegaan. Hij was inderdaad agressief, maar na een kwartier was dat over. Zo werd hij agressief bij speeltjes, bij andere honden en bij de eigenaar. We hebben alles geoefend en dat ging allemaal erg goed. Zelfs toen hij zijn aartsrivaal (de bruine labrador op de foto) zag reageerde hij er niet op. De eigenaar van de labrador was erg onder de indruk en wil binnenkort ook een consult boeken.
Kortom, een positieve en leuke dag.

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.