Logo Create balance dog behavior specialist

De schrik van de buurt

Rogier met rottweiler

Erg blij was ik met deze reactie van een klant waarmee ik onlangs heb gewerkt:
Hallo, ik zal mezelf even voorstellen. Mijn naam is Petra Verdult en heb een lieve Rottweiler reu van 17 maanden. Per toeval kwam ik op de site van Create Balance terecht en las daar de verhalen over honden met gedragsproblemen. Nu had onze Rottweiler er ook een aantal zoals : uitvallen naar andere honden, en scootmobielen vond hij ook maar niks. Als er iemand voor het raam voorbij liep zou hij er dwars doorheen gaan. Door al deze dingen stond hij helaas bekend als ‘de schrik van de buurt’.
Na de verhalen te hebben gelezen heb ik besloten om een mail te sturen met deze gegevens. Vervolgens een afspraak gemaakt en daar was de dag dan. Rogier kwam aan samen met Bas (de hond van hem zelf). Nadat we kennis hadden gemaakt zijn we aan de slag gegaan. Jas aan en naar buiten. Rogier heeft heel goed uitgelegd waar we op moeten letten, en jawel, daar kwamen we de eerste hond tegen. Ik stond al stijf van de angst. Rogier liet toen zien hoe we hem uit die fixatie moesten halen. En jawel, Vito reageerde direct op Rogier. Na nog een aantal honden tegen te zijn gekomen bleef hij rustig. Toen werd Bas erbij gehaald en moest ik het gaan doen. Het lukte en wat was ik trots op mezelf. Op het einde van het consult liep ik zelfs samen met Rogier en de honden naast elkaar! Dit had ik nooit verwacht.
We zijn nu één week verder en het is een feest om nu met onze Vito buiten te lopen. Het was me meer dan waard en ben ook blij dat ik de stap heb genomen om Rogier te laten komen.
Ik kan het zeker iedereen aanbevelen met een paar kleine veranderingen en goede tips wordt het weer leuk om te wandelen. Rogier; je krijg van ons een dikke 10, en ben blij je te hebben mogen ontmoeten.
Lieve groetjes, Petra en een poot van Vito.

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.