Logo Create balance dog behavior specialist

De mens agressieve pitbull

Afgelopen week kreeg ik de volgende aanbeveling van mensen waar ik een consult heb gegeven. Reacties als deze maken mijn werk erg leuk en geven mij veel energie!

Wat schrokken we toen onze lieve en zachtaardige Pitbull meisje ineens geen visite in huis meer tolereerde.Het was gewoonweg niet veilig meer. Ze viel direct in alle hevigheid aan, en we konden niet voorkomen dat een vriendin werd gebeten. Gelukkig viel de verwonding mee en hebben we verdere ongelukken kunnen voorkomen tot Rogier kwam.
Direct naar het voorval ben ik gaan zoeken naar een hondengedragstherapeut. Ik wist dat ik dit direct heel goed aan moest pakken omdat de kans anders heel groot was dat ik mijn meisje kwijt zou raken. Na wat Googelen vond ik Create Balance wat me direct aansprak en zo bleek later, de beste keus die ik kon maken.
Het was een geluk dat Rogier ook vrij snel kon komen want in een huis waar mensen gewoonlijk in- en uit lopen was het nu constant opletten wie er binnenkwam en waar de hond zich bevond. Het was zenuwslopend en beangstigend.
Rogier is met haar aan de slag gegaan en terwijl ik gespannen afwachtte op wat ging komen, bleek hij al heel snel haar vertrouwen te winnen. Het was zo’n opluchting en emotioneel om te ervaren dat ze dus ook goed kon reageren op een vreemde.
Wij dachten dat we een super vrolijke, beetje drukke, gezellige hond hadden maar Rogier heeft ons geleerd dat ze juist erg onzeker en angstig is. De visite waarvan wij dachten dat ze die altijd zo leuk vond, die haar aandacht gaven, knuffelde, haar riepen, met haar speelde, was haar eigenlijk te veel en is uiteindelijk geëscaleerd.
Hij heeft ons geleerd dat ze, omdat ze zo onzeker is meer structuur en meer leiding nodig had dan we haar tot op dat moment gaven. Het was of de puzzelstukjes op hun plek vielen en ik mijn hond ineens had leren verstaan. Rogier heeft ons die middag veel handvatten gegeven om met haar om te gaan. Ook hebben we getraind met mijn vriendin die gebeten was, dat ging super goed. Diezelfde avond leek ze al een andere hond, ze was tevreden en ontspannen. Ze bleef zelfs gewoon in haar mand (nee niet meer op de bank Rogier) liggen als de bel ging, echt ongelofelijk.
Dingen waarvan wij dachten dat het zielig voor haar was, blijken haar juist goed te doen en te helpen. We hebben nog wel een weg te gaan maar we passen alles toe wat Rogier ons geleerd heeft en het gaat goed. Door het opvolgen van zijn instructies hebben we zelfs zonder problemen visite kunnen ontvangen en heb ik het vertrouwen dat het uiteindelijk helemaal goed komt.
Dankzij Rogier en zijn professionele hulp konden we erger voorkomen en het allerbelangrijkste, mijn meisje kunnen redden.
Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.