Logo Create balance dog behavior specialist

Billie, de territoriale Jack Russel

Billie de jack russel

Billie is een Jack Russell van bijna 1 jaar en kan erg tekeer gaan als bijvoorbeeld de deurbel gaat. Ze begint te blaffen en ik krijg haar dan niet meer stil. Als er bezoek komt in ‘haar’ huis, loopt ze rondjes om hun heen en loopt vervolgens intimiderend achter het bezoek aan. Ook met uitlaten kan ze dreigend blaffen naar andere honden of mensen en trekt ze constant aan de lijn. Om dit niet te laten escaleren hebben we de hulp van Rogier gevraagd.

Billie was erg territoriaal en wilde ons graag beschermen. Rogier merkte al snel op dat ze vol energie zat. Tijdens het thuis consult heeft Rogier hele fijne tips gegeven. Binnen enkele uren zag je het gedrag van Billie veranderen. Ze was alerter op mij en liep met haar staart naar beneden in plaats van rechtovereind. We zijn weer ontspannen aan het wandelen. Ook fietsen we 5/6 keer in de week om de energie van Billie kwijt te raken. Ik merk dat ze het fietsen super leuk vindt en dat ze daarna veel rustiger is in huis. Met het bezoek ontvangen gaat het ook beter. Ze blaft nog even als de bel gaat, maar rent niet meer meteen naar de voordeur.

Wij zijn Rogier enorm dankbaar! Het wandelen is weer leuk en we hebben een ontspannen Jack Russell gekregen!

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.