Logo Create balance dog behavior specialist

Zijn sterke rassen onmogelijk te rehabiliteren?

Wanneer sterke rassen zoals Rottweilers en Pitbulls problemen hebben denken veel mensen dat het hopeloos is, en waar niets meer aan te doen is.

Gelukkig weet ik dat dit zeer zeker niet het geval hoeft te zijn, en dat elke hond met de juiste leiding te rehabiliteren is.
De honden die op de foto’s staan heb ik in het verleden geholpen. De Pitbull viel uit naar honden en gromde soms naar mensen. De Rottweiler wou haar soortgenoten pakken.
Beide gevallen zijn positief veranderd.
De klant met de Rottweiler heeft er zelfs een andere Rottweiler bij kunnen nemen. Dat zijn inmiddels hartsvriendinnen.
De klant met de Pitbull stuurde een drietal foto’s van haar hond (zowel aan de lijn als los) dat haar hond met andere honden was, en dat ging geheel probleemloos. Zelfs toen haar hond werd gepakt door een Labrador hield deze Pitbull haar hoofd koel! Trots op de toegewijde baasjes!
– De klant van de Rottweiler (Dakota):
Zó trots op Dakota! Ze is heel zelfverzekerd naar nieuwe honden toe honden waar ze bang voor is/was blijft aandachtspunt en trainen maar alle nieuwe ontmoetingen gaan goed! Met dank aan Rogier Oldenburger
– De klant van de Pitbull (Beer):
Laatst heeft mijn vriend een mooi moment meegemaakt. Beer werd tijdens het zwemmen verrast en vervolgens aangevallen door een loslopende labrador. Mijn vriend heeft Beer bij zich kunnen roepen en naast een kleine snauw heeft Beer niets gedaan. Daarna aan de lijn de honden laten kennis maken en goed uit elkaar gegaan?
Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.