Logo Create balance dog behavior specialist

Verlatingsangst bij twee Spaanse Podenco's

podencos

In oktober 2015 adopteerden wij onze eerste Spaanse Podenco Andaluz; Jaico. Op dat moment was Jaico 7 maanden oud en leek vooralsnog geen al te grote problemen te hebben. Het verhaal wat wij mee kregen over zijn achtergrond was dat zijn moeder door een jager was opgehangen aan een boom, onder haar lagen 8 pups, waaronder onze Jaico. Hoogstwaarschijnlijk heeft diezelfde jager de pups ook iets aangedaan, het is echter maar gokken wat dat is geweest. Jaico bleek hierdoor erg bang te zijn voor mannen, iets waar wij zo’n 3 maanden over hebben gedaan om dit er uit te krijgen. Gelukkig zijn mannen nu zelfs zijn beste vrienden!
Omdat alles zo goed ging met Jaico besloten wij in mei 2016 om nog zo’n mooie Podenco Andaluz te adopteren, ons oog was gevallen op een pup van 3 maanden oud, Nuka. Vanaf het eerste moment waren zij beste vriendjes en waren onafscheidelijk geworden, overal waar Jaico ging volgde Nuka op de voet. Later viel het ons op dat beide honden dit ook bij ons deden, wij werden dus overal op de voet gevolgd door 2 vrolijke viervoeters. Op het eerste gezicht leek dit vrij onschuldig, totdat dit zich bleek te ontwikkelen in een zeer ernstige verlatingsangst. Vanaf medio augustus 2016 konden wij onze honden niet meer alleen laten, hiervoor moest altijd oppas geregeld worden, want zelfs een hondenuitlaatservice was niet voldoende.
Jaico en Nuka begonnen met janken zodra wij de deur achter ons dicht trokken, dit gejank was meerdere straten verderop nog te horen en zij stopten hier niet mee totdat wij weer thuis waren. Ook was Jaico zodanig onzeker geworden dat hij uitviel naar andere honden. Tijd voor verandering dus!
Op dat moment kwamen wij in contact met Rogier en het consult was al snel afgesproken.
Tijdens het consult ging vooral Jaico met grote sprongen vooruit en wij waren sprakeloos over wat wij zagen, ook hebben wij veel geoefend met het wandelen. Aan het einde van het consult hebben wij geoefend met Jaico en Nuka alleen thuis laten, dit ging meteen goed! Rogier gaf de juiste tips en trucjes die nodig waren voor Jaico en Nuka. Onvoorstelbaar hoe Rogier in zo’n korte tijd onze honden begreep en zag wat er nodig was om dit te verbeteren! Wij zijn hard aan de slag gegaan met Jaico en Nuka en zij kunnen ondertussen ruim 2 uur alleen blijven, voor hun een enorme vooruitgang, en voor ons weer een geruster hart.
Rogier, wij willen jou ontzettend bedanken voor alle hulp! Wij kunnen weer volop genieten van onze 2 prachtige Podenco’s.

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.