Logo Create balance dog behavior specialist

De ridgeback/herder die naar alles uitviel

mechelse herder

Zo’n twee weken geleden mocht ik een gezin helpen dat zich met hun hond geen raad meer wisten. Zij hadden een Mechelse herder/ridgeback kruising die naar alle mensen en honden uitviel. Zowel buiten als binnen konden mensen niet bij hem in de buurt komen. Wanneer hij tijdens het uitlaten een andere hond zag kon hij uit frustratie zelfs zijn eigen baasjes behoorlijk hard in hun armen bijten. De lol van het uitlaten was er dus voor iedereen wel af.
Na een kort gesprekje met het gezin merkte ik dat ze graag de juiste handvatten wilden hebben, en dat ze erg openstonden voor een nieuwe aanpak. Zoals altijd is dat erg belangrijk. Doordat het positieve mensen waren die graag wilden leren ging het tijdens het thuisconsult heel goed. Nu zijn ze zo’n twee weken verder en vertellen zelf hoe het inmiddels gaat.
Onze hond Guy is een kruising tussen een Mechelse herder en een Ridgeback van bijna 4 jaar oud. Tijdens de riem om doen om hem uit te laten viel hij uit naar ons als baasjes. Tijdens de wandeling viel hij uit naar andere honden en personen. Ook was het een probleem als wij bezoek kregen.
Wij wilde deze problemen graag verhelpen, voor ons, maar zeker voor de hond! Wij zijn op internet gaan zoeken voor de juiste hulp. Wij kwamen uit bij Create Balance.
We hebben de handelswijze van Create Balance gelezen en wij voelden meteen een klik. Wij hebben contact opgenomen en verteld over de problemen van onze hond. Eindelijk hadden we de hulp die wij en onze hond Guy nodig hadden.
Met een paar simpele tips trucks gaat het nu erg goed, in zo`n korte tijd hebben we al zoveel bereikt!
Hij valt niet meer uit naar honden en personen, en hij gaat goed mee wandelen. Ook met het bezoek gaat het veel beter! We weten dat we er nog niet zijn dat we nog een weg te gaan hebben, maar het begin is er dankzij de hulp van Rogier van Create Balance!
Wij raden iedereen dan ook aan om de hulp van Create Balance in te roepen! De handelswijze is zo goed; jij en de hond leren op zeer korte termijn goed met elkaar om te gaan. Zonder Rogier van Create Balance was ons dit nooit gelukt!

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.