Logo Create balance dog behavior specialist

Problemen binnen de roedel

Een aanbeveling van een recente case waar ik aan werkte:
“Je doet je best om je honden goed op te voeden en op wat strubbelingen na lijkt dat best redelijk te gaan. Totdat het ineens na jaren misgaat tussen beide honden. En als het dan om een grote sterke Duitse Staande Draadhaar en een iets te zelfverzekerde teckel gaat, dan heb je een flink probleem. Het laatste wat je wilt is om van één van de twee afscheid te moeten nemen, maar natuurlijk moet de teckel tegen zichzelf beschermd worden.

We waren ten einde raad en hebben Rogier zijn hulp ingeroepen. Rogier had ons namelijk al eerder geholpen om het uitvallen van onze Duitse Staande Draadhaar naar andere reuen aan te pakken en dat had heel goed gewerkt. Maar nu was er dus het probleem, dat de teckel, die er als laatste bij was gekomen, af en toe onze Duitse Staande Draadhaar aanviel. De ene keer omdat ze beide streden om mijn aandacht, de andere keer omdat de teckel gewoon te druk en overheersend was.

Rogier is onmiddellijk gekomen en heeft op zijn rustige, evenwichtige manier de situatie beoordeeld en ons geleerd wat we moeten veranderen. Het is geweldig om te zien hoe hij onmiddellijk een natuurlijk overwicht op honden heeft. En het mooie is, je ziet dat je honden dat zelf ook prettig vinden! Ineens lopen je “bad boys” keurig netjes en ontspannen mee, zelfs langs andere honden. Rogier had al snel gezien, dat het probleem niet in de relatie tussen de honden lag, maar in het gebrek aan leiderschap en structuur in en om het huis voor de honden. Beide honden claimden met name mij en dulden daarbij geen concurrentie van elkaar.

Rogier heeft ons vervolgens oefeningen en adviezen gegeven om ervoor te zorgen dat de honden ons als hun leiders gaan zien. Hij heeft ons ook laten inzien, dat veel gedrag van onze honden dat wij als aanhankelijk en schattig ervaren, eigenlijk juist dominant gedrag is waarbij de honden ons en onze persoonlijke ruimte claimen. Al meteen na het consult was er een verandering merkbaar bij de honden. We zijn met alle tips en adviezen aan de slag gegaan en merken daarbij dat het ook leuk is om weer eens echt met je honden te werken, zowel voor de baasjes als voor de honden.

Rogier, wij zijn superblij met jou en raden iedereen die tegen een probleem met zijn hond aanloopt aan om jouw hulp in te roepen, want het is fantastisch wat jij weet te bereiken! Bedankt voor alles, mede namens Gino en Igor.”
Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.