Over ons


OVER ROGIER OLDENBURGER EN CREATE BALANCE


Passie voor dieren en vooral honden

Als hondengedragsdeskundige help ik eigenaren van honden met gedragsproblemen.

Mijn leven lang heb ik een ongekende passie voor dieren en natuur gehad. Ik was dan ook meteen geïntrigeerd toen ik een aflevering van ‘The Dog Whisperer’ zag. Zo trouw als een hond ging ik alle afleveringen volgen. Daarna begon ik de boeken van Cesar Millan te bestuderen en kwam er in grote lijnen achter hoe zijn aanpak werkte. Je moet zelf in balans zijn om het gedrag van een hond positief te kunnen veranderen. Het respect en de liefde die bij deze aanpak horen, bevielen me erg. Hoe kun je een dier nu meer liefde geven dan hem te respecteren voor wat hij daadwerkelijk is, en hem op een natuurlijke manier te behandelen?

Rogier Oldenburger 13 honden

Een droom wordt werkelijkheid

Ik besloot mijn droom na te jagen: werken met honden. Mijn toenmalige baan zette ik stop om een opleiding te volgen in de dierensector. Buiten die opleiding behaalde ik een certificaat ‘Kynologisch Instructeur’ aan de Martin Gaus Academie. Uiteindelijk ging ik naar de bron van mijn inspiratie: het Dog Psychology Center van Cesar Millan in Amerika. Want hoe kun je iemands werkwijze hanteren zonder een woord te hebben gewisseld met de bedenker zelf? Ik volgde lessen van Cesar Millan en kreeg complimenten van zowel mede-cursisten als Cesar Millan zelf. Hij vond dat ik ‘beschik over de perfecte energie om zowel honden als mensen te helpen’. Vanaf toen is het hard gegaan.

Enige tijd en vele tevreden klanten later ben ik teruggegaan naar Amerika. Ditmaal verbleef ik op uitnodiging enkele weken op de ranch van Cheri Lucas, zij is al meer dan dertig jaar de rechterhand van Cesar Millan. Ik kreeg dagelijks privéles en leerde hier nog meer over de relatie tussen mens en hond.

Diplomering Cesar Millan

KERNWAARDEN CREATE BALANCE

LICHAAMSBEWEGING

Lichaamsbeweging is het meest belangrijke aspect voor een zo gebalanceerd mogelijk leven van jouw hond. Het is dan ook één van de drie peilers waarop mijn werkwijze gebaseerd is.

DISCIPLINE

Vanaf de geboorte worden honden door hun moeder gecorrigeerd op hun gedrag. Ze worden door grenzen te stellen discipline bijgebracht en opgevoed tot gebalanceerde en respectvolle honden.

GENEGENHEID

Alle baasjes die ik tegenkom hebben enorm veel genegenheid voor hun hond. Maar juist de combinatie van genegenheid met lichaamsbeweging en discipline is erg belangrijk.


ONS TEAM


Rogier Oldenburger

Eigenaar / Hondengedragstherapeut

Geboortedatum: 28-04-1984

Geboorteplaats: Dordrecht

Hobby's: Wandelen met mijn honden, Honden en baasjes helpen balans te vinden, Lezen, Muziek luisteren, Ademhalingsoefeningen, Koude training, Gezond eten.


Bas

Staffordshire bullterriër

Nationaliteit: Nederlandse

Geboortedatum: 12-02-2011

Geboorteplaats: Amsterdam

Hobby's: Zwemmen, Apporteren, Rennen, Spelen met honden


Toos

Rottweiler

Nationaliteit: Belgische

Geboortedatum: 21-03-2013

Geboorteplaats: Antwerpen

Hobby's: Apporteren, Pootje baden, Dingen dragen, Speuren.


AANBEVELINGEN


Het is zo fijn als je weet wat je moet doen. Het is veel ontspannender voor Jessie en voor ons, net als tijdens het uitlaten.

Testimonial Henk, Jeanne en Jessie Damen.
Henk, Jeanne en Jessie Damen.
Roemeense rescue dog

Ik kan het zeker iedereen aanbevelen met een paar kleine veranderingen en goede tips wordt het weer leuk om te wandelen. Rogier; je krijg van ons een dikke 10, en ben blij je te hebben mogen ontmoeten

Testimonial Petra
Petra
Rottweiler