Logo Create balance dog behavior specialist

HONDENGEDRAGSDESKUNDIGE

Over Rogier

Sinds 2013 breng ik onder de bedrijfsnaam 'Create Balance' hond en baas weer in balans volgens de leer van Cesar Millan. Er is daarbij geen uitdaging die ik uit de weg ga. Hoewel ik werk met alle gedragsproblemen bij honden heb ik me al jaren gespecialiseerd in agressie, angst en opwinding.

Heeft jouw hond een probleem dat je maar niet opgelost krijgt? Dan kom ik jullie graag helpen. Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we ook jouw viervoeter weer in balans brengen.

gedragstherapie honden door gedragstherapeut rogier oldenburger
Rogier Oldenburger trained by Cesar Millan

Passie voor dieren en vooral honden

Mijn leven lang heb ik een ongekende passie voor dieren en natuur gehad. Ik was dan ook meteen geïntrigeerd toen ik een aflevering van ‘The Dog Whisperer’ zag. Zo trouw als een hond ging ik alle afleveringen volgen. Daarna begon ik de boeken van Cesar Millan te bestuderen en kwam er in grote lijnen achter hoe zijn aanpak werkte.

Je moet zelf in balans zijn om het gedrag van een hond positief te kunnen veranderen. Het respect en de liefde die bij deze aanpak horen, bevielen me erg. Hoe kun je een dier nu meer liefde geven dan hem op een natuurlijke manier te behandelen en te respecteren voor wie hij daadwerkelijk is?

Een droom wordt werkelijkheid

Ik besloot mijn droom na te jagen: werken met honden. Mijn toenmalige baan zette ik stop om een opleiding te volgen in de dierensector. Buiten die opleiding behaalde ik een certificaat ‘Kynologisch Instructeur’ aan de Martin Gaus Academie.

Uiteindelijk ging ik naar de bron van mijn inspiratie: het Dog Psychology Center van Cesar Millan in Amerika. Want hoe kun je iemands werkwijze hanteren zonder een woord te hebben gewisseld met de bedenker zelf? Ik volgde lessen van Cesar Millan en kreeg complimenten van zowel mede-cursisten als Cesar Millan zelf. Hij vond dat ik ‘beschik over de perfecte energie om zowel honden als mensen te helpen’. Vanaf toen is het hard gegaan.

Enige tijd en vele tevreden klanten later ben ik teruggegaan naar Amerika. Ditmaal verbleef ik op uitnodiging enkele weken op de ranch van Cheri Lucas, zij is al meer dan dertig jaar de rechterhand van Cesar Millan. Ik kreeg dagelijks privéles en leerde hier nog meer over de relatie tussen mens en hond.

Rogier Oldenburger - diplomering Cesar Millan
Genegenheid en affectie - create balance

Kernwaarden

Ik werk volgens drie kernwaarden. Belangrijk is de natuurlijke balans tussen jou als leider en de hond als roedellid.

1. Lichaamsbeweging

Voldoende lichaamsbeweging is het meest belangrijke aspect voor een zo gebalanceerd mogelijk leven van jouw hond. Het is dan ook één van de drie peilers waarop mijn werkwijze is gebaseerd.

2. Discipline

Vanaf de geboorte worden honden door hun moeder gecorrigeerd op hun gedrag. Ze worden, door grenzen te stellen, discipline bijgebracht en opgevoed tot gebalanceerde en respectvolle honden.

3. Genegenheid

Alle baasjes die ik tegenkom hebben enorm veel genegenheid voor hun hond. Maar juist de combinatie van genegenheid met lichaamsbeweging en discipline is erg belangrijk.

ONS TEAM

Rogier Oldenburger

HONDENGEDRAGDESKUNDIGE

Geboortedatum:
28-04-1984

Geboorteplaats:
Dordrecht

Hobby's
Wandelen met mijn honden, honden en baasjes helpen balans te vinden, lezen, muziek luisteren, ademhalingsoefeningen, koude training, gezond eten.

Bas

STAFFORDSHIRE BULLTERIËR

Geboortedatum:
12-02-2011

Geboorteplaats:
Amsterdam

Hobby's
Zwemmen, apporteren, rennen, spelen met honden

Toos

ROTTWEILER

Geboortedatum:
21-03-2013

Geboorteplaats:
Antwerpen

Hobby's
Apporteren, pootje baden, dingen dragen, speuren.
Toos en Bas in natuur water