Kinderen voorstellen aan een puppy

Kinderen en puppy’s hebben veel gemeen: Ze zijn nieuwsgierig, ongeduldig en zeer snel opgewonden. Als u een nieuwe pup heeft en deze aan uw kind of kinderen gaat voorstellen dan is het belangrijk om zorgvuldig toezicht te houden. Als u het goed doet heeft dit een prachtig resultaat! Een zeer hechte band en een levenslange liefde voor honden. In dit artikel leest u 10 tips voor het voorstellen van kinderen aan een puppy. Deze tips zijn afkomstig van de methode van Cesar Millan.

Kinderen voorstellen aan een puppy – 10 tips

  • Zorg dat u altijd aanwezig bent als uw puppy en uw kind bij elkaar zijn. Doe dit tot u er zeker van bent dat ze weten hoe ze met elkaar om moeten gaan. U kunt zich op de achtergrond houden, maar zorg ervoor dat u altijd kunt ingrijpen als het er naar uitziet dat de situatie de verkeerde kant op gaat.
  • Laat de puppy de kinderen benaderen, niet andersom. Voor veel kinderen, vooral jonge kinderen, is dit erg moeilijk te begrijpen. Ze worden enthousiast als ze de pup zien en willen er naartoe om hem te aaien. Dit kan een reactie van de hond uitlokken.
  • Leer uw kinderen aan dat honden hun eigen ruimte hebben die gerespecteerd moet worden. Er is een openbare zone, een sociale zone en een intieme zone. Uw kinderen moeten niet in de intieme zone komen tenzij de hond hier goedkeuring aan geeft.
  • Uw kind moet net als uzelf leren dat wanneer de hond tekenen van dominantie geeft, het moment is gekomen om te stoppen met spelen. Leer uw kind deze tekenen te herkennen.
  • Stimuleer geduld. Tussen de acht en tien weken kent een nieuwe puppy een angstige periode. De pup is dan de wereld aan het ontdekken. In gedachte houdend dat zowel kinderen als honden zeer enthousiast en snel opgewonden zijn kan dit leiden tot botsingen tussen uw kind en puppy.
  • Leer uw kinderen hoe u wilt dat ze uw puppy benaderen. Als ze dit thuis leren dan kunnen ze deze kennis ook toepassen op andere honden.
  • Neem uw kinderen mee tijdens het uitlaten van de puppy. Uw kind kan helpen om de puppy te leren dat ze moet gehoorzamen en volgen.
  • Laat uw kinderen helpen bij de verzorging van uw puppy. Op deze manier kunt u uw kinderen ook nog eens een verantwoordelijkheidsgevoel aanleren. Afhankelijk van de leeftijd van uw kinderen en het soort puppy dat u heeft kunt u ze verantwoordelijkheden geven als uitlaten, eten geven en opruimen.
  • Betrek uw kinderen bij de training van de puppy en bij het opvoeden van de puppy.
  • Leer uw kinderen uw puppy te laten apporteren.
share

Geef een reactie