Logo Create balance dog behavior specialist

Hondenparcours, daag uw hond uit!

Fysieke en mentale stimulatie, opbouwen van vertrouwen tussen u en uw hond, aanbieden van oefeningen of verveling voorkomen. Er zijn genoeg redenen om uw hond uit te dagen met een parcours. Dit kan zelfs in uw achtertuin, maar natuurlijk ook op andere plaatsen.

Goedkoop en leuk

Een leuk parcours voor uw hond hoeft echt niet veel geld te kosten. Met onderdelen die u al in huis heeft of voor weinig geld aangeschaft kan een veilig en leuk parcours neergezet worden.
De volgende veel voorkomende drie obstakels kunnen eenvoudig in elkaar gezet worden.

  • Springobstakels;
  • tunnels;
  • slaloms.

Springobstakels

Met PVC-buizen kunt u eenvoudig springobstakels maken. Twee PVC-buizen steekt u verticaal in de grond en één legt u hier dwars overheen. Maak de dwarsliggende PVC-buis niet vast zodat hij er eenvoudig afvalt als uw hond niet hoog genoeg springt.
Besluit u om een springobstakel te kopen? Zorg ervoor dat deze van ligt materiaal is zodat u hem eenvoudig kan meenemen tijdens wandelingen. Het is bijvoorbeeld ook leuk om in het park of op het strandje oefeningen te kunnen doen!
Als u obstakels maakt of koopt waar uw hond over heen moet springen, zorg er dan voor dat de lat of het object waar uw hond over heen moet zeer weinig weerstand biedt en eenvoudig omvalt als het wordt aangeraakt. U wilt niet dat uw hond geblesseerd raakt als hij niet hoog genoeg springt.

Tunnels

Natuurlijk kunt u zelf een tunnel maken maar veel mensen vinden het eenvoudige om een simpele speeltunnel te kopen. Een flexibele kinderspeelgoedtunnel is een prima obstakel voor uw hond! Zorg ervoor dat de tunnel voldoende stevig is. Uw hond moet er immers doorheen rennen.
Uw hond kan de tunnel in het begin eng vinden. U moet van deze uitdaging een zo positief mogelijke ervaring maken! De tunnel moet breed en hoog genoeg zijn voor uw hond, hij moet er goed doorheen kunnen gaan. Ook moet hij stevig zijn, zodat hij niet gaat rollen als je hond erin zit. Natuurlijk kunnen sommige honden moeilijkere tunnels aan. Maar nogmaals, hou zeker in het begin rekening met eventuele angsten van uw hond.
Zorg er ook voor dat de tunnel niet van materiaal is dat de nagels van uw hond beschadigt.

Slaloms

Ook voor slaloms kunt u PVC-buizen gebruiken. Deze kunt u in de grond steken. Zorg er voor dat ze ruim genoeg uit elkaar staan zodat uw hond er veilig doorheen kan lopen. Als u niet overal in de tuin PVC-buizen wilt prikken dan kunt u ook grote oranje pionnen (of een andere kleur natuurlijk) kopen.

Plaats van het parcours

Waar u uw parcours ook uitzet, zorg ervoor dat uw hond altijd voldoende ruime heeft om het parcours veilig af te leggen. Controleer ook de grond waarop u het parcours uitzet, bijvoorbeeld op scherpe obstakels of kuilen.

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.