Logo Create balance dog behavior specialist

Het geven van liefde aan uw hond

Het geven van liefde aan uw hond
Het is voor een hond van groot belang dat hij zich geliefd voelt. Hij vindt het fijn om geaaid te worden, honden zijn erg aanhankelijk. Maar pas op, affectie moet op het juiste moment gegeven worden en niet te pas en te onpas. Dan kan het zelfs een averechtse uitwerking hebben!
Zo moet de hond niet beloond worden met een geruststellend klopje wanneer hij bijvoorbeeld angstig is, of als hij blaft of dominant, agressief of bezitterig gedrag vertoont. En natuurlijk ook niet indien hij zich niet aan de door u gestelde regels houdt.
Onthoud dat wanneer u uw hond beloond heeft, hij dit altijd zal betrekken op het gedrag hieraan voorafgaand. Doe dit dus alleen als hij zich in een kalme, onderdanige- en evenwichtige gemoedstoestand bevindt.
Beloon hem bijvoorbeeld nadat hij geduldig gewacht heeft op zijn eten. Verander zodoende zijn gedrag in de door u gewenste houding.
Toon uw liefde door uw hond te geven wat hij nodig heeft: geef duidelijke grenzen aan en geef hem de broodnodige lichaamsbeweging. Doe dit alles zonder hem te verwennen, dan heeft u een vriend voor het leven!
 

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.