Gedragstherapie

Gedragstherapie honden

Create Balance is gespecialiseerd in gedragstherapie voor honden met probleemgedrag. Als hondengedragstherapeut heb ik veel ervaring met verschillende soorten honden en verschillende soorten gedragsproblemen.

Door de relatie tussen baas en hond in balans te brengen heb ik met gedragstherapie voor honden veel gedragsproblemen van honden kunnen verhelpen. De basis van de balans tussen baas en hond ligt altijd thuis. Om die reden begint de gedragstherapie van Create Balance altijd met een thuisconsult.

Thuisconsult

Elke hond heeft zijn eigen karakter en persoonlijkheid. Deze zullen we bespreken tijdens het thuisconsult.Vervolgens evalueren we niet alleen het gedrag van je hond, maar ook van jou. Dat is van belang om een juiste diagnose te stellen en de aanpak op af te stemmen.

Na deze evaluatie gaan we uitgebreid aan de gedragsproblemen van je hond werken. Ik laat zien hoe je bepaald gedrag kan voorkomen of doorbreken door middel van oogcontact of een aanraking. Wanneer er vorderingen zijn gemaakt ga je, onder mijn begeleiding, het zojuist geleerde in praktijk brengen. Je zult leren zijn gemoedstoestand aan te voelen en je zult zien dat je door kalme en assertieve energie snel vorderingen maakt. Gedurende het gehele consult word je goed begeleid en natuurlijk kun je je vragen stellen. Uiteindelijk moet je er immers zelf mee aan de slag!

Omdat ik kwaliteit wil leveren en precies wil vaststellen waar de schoen wringt, kan een consult al gauw twee uur duren. Vaak volstaat het eerste thuisconsult al, doordat je direct veranderingen ziet.

Privélessen

In sommige ‘zwaardere’ gevallen kan het zo zijn, dat je na het thuisconsult toch meer begeleiding nodig hebt. Dan is er altijd de mogelijkheid om de rehabilitatie te verlengen met privélessen. Omdat alles om de juiste leiderschapskwaliteiten draait, zullen we, net als bij het thuisconsult, daar verder aan werken. Hoeveel lessen er uiteindelijk nodig zijn, is afhankelijk van de situatie. Tijdens het eerste consult kan ik daarvan een goede inschatting maken. Uiteindelijk beslis je natuurlijk zelf hoeveel lessen je wilt volgen.

Groepslessen

Net als bij privélessen zijn de groepslessen bedoeld voor mensen die na een thuisconsult graag wat meer met hun hond willen oefenen.

Kwaliteit en persoonlijke aandacht staan bij mij hoog in het vaandel. Daarom zijn de groepjes groot genoeg om goed te kunnen oefenen, maar klein genoeg om meer dan voldoende begeleiding te krijgen in de situaties waar je tegenaan loopt.

honden bij het meer

AANBEVELINGEN

Rogier bedankt, je bent onze held! Het leek net of we Cesar Millan over de vloer hadden, je straalt dezelfde rust uit!

Testimonial Anne
Anne
Eigenaar drie staffords

De rust en openheid die hij uitstraalt is voor zowel hond als baas zeer prettig. Zijn adviezen zijn helder en simpel. Vooral het direct in de praktijk samen aan de slag gaan werkt zeer motiverend en direct resultaat is zichtbaar.

Testimonial Inge
Inge
Cane corso