Logo Create balance dog behavior specialist

CREATE BALANCE

Consult aan huis - Gedragstherapie voor honden

Durf je amper naar buiten omdat je hond uitvalt naar andere honden of mensen? Of durft bezoek niet meer langs te komen omdat je hond ze omver springt? Of heeft jouw hond juist angsten? Dat hoeft niet zo te zijn. Ik help je graag om ongewenst gedrag van jouw hond samen aan te pakken.


Als honden gedragsdeskundige help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken, dat kan vaak al met slechts 1 consult aan huis.


SPECIALISATIES

Rogier Oldenburger - Hondengedragsdeskundige Create Balance
quote

Laat me je leren je hond te begrijpen, je roedel op natuurlijke wijze te leiden en zo gedragsproblemen aan te pakken zodat jij en je hond zoveel mogelijk van elkaar genieten.

Rogier Oldenburger

quote

Create Balance

Honden hebben een instinctieve manier van communiceren, waarbij ze gebruik maken van hun natuurlijke energie en lichaamshouding. Deze essentiële vaardigheden zijn ingebakken en cruciaal voor het vaststellen van de rangorde binnen een groep.


De alfa van de groep handhaaft de harmonie door te leiden en bescherming te bieden.Dankzij zijn aangeboren kalme en assertieve energie, wordt zijn gezag liefdevol geaccepteerd door de andere groepsleden.


Veel honden verkiezen volgzaamheid boven leiderschap, aangezien er meestal meer volgers zijn dan leiders. In de ogen van een hond is de mens een lid van hun groep, zelfs als die 'groep' slechts bestaat uit de hond en zijn menselijke metgezel!


Lead the pack, de mens als leider

Je hond interpreteert jouw emoties en fysieke expressie om je gemoedstoestand te begrijpen. Een natuurlijke leider straalt voor een hond een rustige en zelfverzekerde aanwezigheid uit. Daarom evalueert je hond jouw bekwaamheid in het aanvoeren van de groep. Dit is cruciaal voor jullie relatie; zonder jouw leiding kan je hond onbalans ervaren.

Dit is vaak het moment waarop gedragsproblemen bij honden naar boven komen. Het herstellen van de natuurlijke balans is essentieel om deze problemen aan te pakken. Dit bouwt wederzijds vertrouwen op tussen jou en je hond. Het is belangrijk te beseffen dat gedragsproblemen niet alleen bij de hond liggen, maar ook in jouw aanpak van het gedrag.

Net zoals je hond jouw gedrag interpreteert, moet jij ook leren om de signalen van je hond te begrijpen. Het herkennen van de behoeften van je hond is essentieel. De oorsprong en oplossing van gedragsproblemen bij honden ligt bij jouw leiderschapsvaardigheden.

Rogier doing a packwalk with a pack of dogs- every pack needs a leader - Create Balance
Hondengedragsdeskundige thuisconsult - Create Balance by Rogier Oldenburger

Honden gedragstherapie aan huis

Create Balance biedt je een consult bij jou aan huis; in jouw roedel en jullie territorium zodat de hond zijn normale gedrag het best laat zien, zodat ik jullie zo goed mogelijk kan helpen.

Elke hond heeft zijn eigen karakter en persoonlijkheid. Deze bespreken we tijdens het thuisconsult. Vervolgens evalueren we het gedrag van je hond én dat van jou. Dat is van belang om een juiste diagnose te stellen en hier de aanpak op af te stemmen.

Na deze evaluatie gaan we uitgebreid aan de gedragsproblemen van je hond werken. Ik laat zien hoe je bepaald gedrag kan voorkomen of doorbreken door middel van oogcontact of een aanraking. Wanneer er vorderingen zijn gemaakt ga je, onder mijn begeleiding, het zojuist geleerde in praktijk brengen. Je zult leren zijn gemoedstoestand aan te voelen en je zult zien dat dat zodra je een kalme en zelfverzekerde energie leert gebruiken, je snel vorderingen maakt.

SPECIALISMEN

Er is geen gedragsprobleem waar ik niet met je aan kan werken. Wel heb ik mezelf gespecialiseerd in een drietal gedragsproblemen waar veel eigenaren hulp bij nodig hebben. Agressiviteit, angst en opwinding. Heeft jouw hond een ander gedragsprobleem? Neem dan ook gerust contact met me op.

Agressieproblemen

Agressie is een serieus probleem voor hond en eigenaar. Iedere vorm van agressie bij honden heeft een oorzaak en is zeker niet aangeboren. Agressie komt voort uit frustratie en gebrek aan kalm en zelfverzekerd leiderschap. Bepaalde sterke rassen worden vaak onterecht als agressief gezien, maar agressie kan bij ieder ras voorkomen. Het verschil is de schade die de hond kan aanrichten en dus hoe serieus de gevolgen zijn.

Heeft jouw hond agressieproblemen? Bel me dan direct. Ik kan jullie helpen voordat er ongelukken gebeuren. Of je m'n hulp nu vraagt voor een Chihuahua, een Duitse herder, een labradoodle of een Staffordshire bulterriër. Ik help jullie graag in balans te komen.

Angstproblemen

Verlatingsangst, angst voor auto's, harde geluiden, andere honden of mensen. Angst kent vele gezichten. Een kind dat bang is troosten we en vertellen we dat er niets aan de hand is. Maar zodra je een hond op dat moment affectie geeft, beloon je de gemoedstoestand waarin de hond verkeert. En aangezien je een zelfverzekerde hond wilt is het dus niet raadzaam een angstige hond affectie te geven. Een hond rationaliseert nu eenmaal niet. De hond denkt dan dat het goed is dat hij zich zo gedraagt en ervaart de affectie als beloning voor zijn gedrag.

Wat een angstige hond nodig heeft is sterk leiderschap en (zelf)vertrouwen zodat hij zich beschermd voelt. Angst bij honden is goed te verhelpen met de juiste begeleiding. Vaak is het een proces waar je tijd en energie in moet gaan steken. Maar een zelfverzekerde baas die weet wat hij of zij moet doen kan een goed resultaat bereiken.

Opwinding (Excitement)

Enthousiasme is voor mensen een positieve emotie. Iemand die enthousiast is gedraagt zich levendig en uitgelaten. Een hond die teveel opwinding heeft kan probleemgedrag geven zoals tegen mensen en muren opspringen, blaffen, dingen stuk maken of bv. rondjes rennen.

Een opgewonden hond is in tegenstelling tot een enthousiast mens, geen gelukkige hond. Het komt vaak voort uit een teveel aan energie. Energie die je er met enkel een stukje wandelen niet uit haalt. De hond heeft ook regels, sturing en rust nodig. Voor jou als baas is het enorm belangrijk dat je weet wanneer je de hond aandacht geeft en wat voor aandacht. Het is ook jouw taak als leider om rust te kunnen bieden.

Opleiding tot gedragsdeskundige

Mijn leven lang heb ik al een enorme passie voor dier en natuur. Naast een opleiding in de dierensector ben ik gecertificeerd Kynologisch Instructeur via de Martin Gaus Academie

Maar om honden en hun eigenaren zo goed mogelijk te kunnen helpen, wilde ik geschoold worden door Cesar Millan. In 2014 heb ik een opleiding gevolgd aan Cesar's Dog Psychology Center in Amerika. Daar ben ik opgeleid door Cesar Millan zélf. Naast de onbeschrijfelijke ervaring, ben ik met een berg aan inzichten, theoretische kennis en praktijkervaring terug naar Nederland gekomen.

Enige tijd en vele tevreden klanten later ben ik teruggegaan naar Amerika. Ditmaal verbleef ik op uitnodiging enkele weken op de ranch van Cheri Lucas, zij is al meer dan dertig jaar de rechterhand van Cesar Millan. Ik volgde een 'shadow program' waarbij ik samen met Cheri naar haar klanten ging. Ook kreeg ik dagelijks privéles op haar ranch waar ze straathonden en honden uit een asiel opvangt die anders zouden moeten inslapen. Hier leerde hier nog meer over de relatie tussen mens en hond.

Rogier Oldenburger trained by Cesar Millan

Gedragsproblemen die ik als hondengedragsdeskundige kan verhelpen. 

 • Hond is agressief naar mensen
 • Hond is bang voor andere honden
 • Hond is bang in het donker
 • Hond is bang van onweer
 • Hond is bang voor alles
 • Hond is bang voor mensen
 • Hond is bang voor mij
 • Hond is bang voor onweer
 • Hond is ineens bang
 • Hond is plotseling angstig
 • Hond is bang voor mij
 • Hond heeft verlatingsangst
 • Hond is bang voor onweer
 • Hond reageert agressief naar andere honden
 • Hond is agressief
 • Hond valt aan de lijn uit naar andere honden
 • Hond valt mij aan
 • Hond valt andere hond aan
 • Hond valt uit aan de lijn
 • Hond blaft veel
 • Hond springt tegen iedereen op
 • Hond volgt mij overal
 • Hond luistert niet
 • Hond wordt niet zindelijk
 • Hond plast in huis
 • Hond bijt alles kapot
 • Hond heeft stress

Waarom kiezen voor Create Balance?

 • Persoonlijke begeleiding
 • Consult aan huis
 • Vaak al verholpen bij het 1e consult
 • Deskundig advies
 • Opgeleid door Cesar Millan
 • Gecertificeerd Kynologisch gedragstherapeut
 • Aandacht voor hond en baasje
Rogier Oldenburger - diplomering Cesar Millan

Werken aan het gedragsprobleem van jouw hond?

Honden gedragsproblemen zorgen ervoor dat je minder van je hond kunt genieten. De relatie tussen jou en je hond verslechtert en belangrijker; je hond zelf zit ook niet lekker in zijn vel.

Informeer gerust bij me naar een thuisconsult voor jou en je hond. In veel gevallen volstaat het eerste bezoek al. Je gaat merken dat je met mijn tips en adviezen snel verandering ziet in het gedrag van je hond én van jezelf. Met handvatten en inzichten passend bij jouw hond en situatie. Een betere band, meer weer genieten van je trouwe vriend en een gelukkige hond.

E-mail: rogier@create-balance.nl

Over je hond(en)

Contactgegevens baas

Let op: Velden met een * zijn verplicht.