Finn, de Spaanse rescue dog met gedragsproblemen

Rescue dog

Onlangs was ik bij een baasje die haar hondje uit Spanje had meegenomen. Een lieve hond die zijn baasje erg graag wilde beschermen. Maar of dat nou echt zo nodig was? Lees hieronder de referentie. Ben je benieuwd hoe ik dit baasje precies hebt geholpen of ben je ook geïnteresseerd in mijn dienstverlening? Neem gerust contact op.

Mijn hond Finn kwam als pup uit Spanje. Hij was vanaf dag 1 duidelijk aanwezig. Niet zo’n braaf onderdanig hondje.

Na een taaie periode in mijn leven drong het tot mij door dat Finn ondertussen de regie overgenomen had. En de regie terug krijgen ging niet zo makkelijk. Voor mij is hij altijd super lief maar hij was niet zo leuk bij kinderen, mannen op straat en bepaalde honden. Ook kon ik wat hem betreft de hele dag met een bal spelen en dat verwachte hij ook van visite want die claimde hij volkomen.

Tijdens de training wist Rogier mij al snel te vertellen dat Finn alleen zo is omdat hij mij wil beschermen en mij als zijn partner ziet. Mensen en honden interesseerde hem totaal niet als hij niet naast mij stond en me dus niet hoefde te beschermen. Het stomme is dat ik helemaal niet het type mens ben die bescherming nodig heeft maar dat was mijn hond dus duidelijk niet met me eens.

Na alle tips die ik gehad heb, kan ik langs mensen en honden lopen zonder achter de hond aangesleept te worden. Hij is minder hinderlijk met zijn tennisbal en minder duidelijk aanwezig als er visite is. Dit ging allemaal binnen een paar dagen al beter. Nu flink door trainen zodat hij rust in zijn bol krijgt.

>Dus Rogier, nogmaals bedankt!

share

Geef een reactie