Logo Create balance dog behavior specialist

De cocker spaniël die mensen beet

Cocker SPaniel Levy
Wij hebben sinds een paar maanden Levy (een Engelse Cocker Spaniel reu van 7 jaar) geadopteerd uit een Belgisch asiel en hebben hem samen met Pippy (een Engelse Cocker Spaniel teef van ruim 8 jaar, ook uit een asiel).
Toen we hem adopteerden was het ons bekend dat hij bezoek en een medewerkster van het asiel heeft aangevallen en dat hij buiten uitvalt naar andere honden.
Mijn vriend en ik hadden duidelijke afspraken gemaakt over hoe we met Levy zouden omgaan, en waren consequent. Maar helaas beet hij mijn vriend 2 keer en mij 1 keer. De laatste keer toen hij mijn vriend aanviel, hapte hij een stuk uit zijn pink en dat was voor mij het moment om er hulp bij te halen. We hadden iemand nodig die mij en mijn vriend kan laten zien hoe we dit gedrag het beste kunnen aanpakken.
Onze keuze viel op Rogier. Toen hij bij ons kwam voor een consult voelden wij ons meteen op ons gemak.
Rogier gaf aan dat Levy waarschijnlijk in het verleden nooit regels heeft gekend en dat hij daarom zo reageert. We gingen verschillende oefeningen doen zoals onze ruimte claimen en in huis grenzen aangeven en bepalen. Dat had hij heel snel door en ging uiteindelijk liggen snurken in zijn mandje. Een heel mooi gezicht!
Buiten zijn we ook nog aan de slag gegaan. Rogier gaf aan dat Levy puur aan het bluffen is buiten en dat hij buiten opgewonden is. Wij hebben geleerd hem op de juiste manier te corrigeren wanneer hij naar andere honden wil uitvallen. Aan het eind van het consult kon ik samen met Levy en Bas (de Stafford van Rogier) wandelen. Te gek!
Levy heeft sinds Rogier bij ons is geweest niet meer naar ons uitgevallen en luistert veel beter en is buiten rustiger. We zijn er nog niet helemaal omdat we nog niet geoefend hebben met bezoek maar alles op zijn tijd!
Dankzij Rogier zijn wij op de juiste weg!

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.