Logo Create balance dog behavior specialist

Caya, het hondje dat naar alles uitviel

Een referentie van een tevreden klant. Altijd leuk! Dit ging het om een kruising van een Boeren fox / Jack Russel en haar baasje. Lees hier het verhaal:
Hallo, hier mijn verhaal over mijn hond Caya een kruising Boeren fox/Jack Russel.
Caya is nu 2 en half jaar oud en heeft al het een ander te verduren gekregen, ze is als pup bij de fokker niet goed behandeld (dit is nog zacht gezegd) na 5 weken was ze bij de moeder weggehaald en opgesloten in een schuur met een rolluik ervoor zodat ze meestal in het donker zat. Hier ben ik later pas achter gekomen anders (een geluk voor die Fokker), hierdoor had Caya al problemen meegekregen vanuit het nest.
Ze was hierdoor angstig, onzeker, nerveus en bang in het donker na 3 maanden werd ze voor het eerst gebeten door een andere hond gelukkig had ik haar daar wel snel over zodat ze toch wel lekker met andere honden was blijven spelen.
Maar haar problemen werden wel erger wat ik ook probeerde, ze kreeg heel een flinke angstagressie naar alles toe, zodat ze op straat niet meer kon ontspannen ze ging tekeer tegen alles wat geluid maakte vooral vrachtverkeer en vreemde mensen met name tegen mannen, maar de meeste agressie kwam s’ Ochtens en s ‘avonds als mensen de rolluiken open of dicht doen dan was ze niet te houden dan wilde ze het liefst dat huis aanvallen wat ze ook gedaan heeft op momenten dat ze los liep dan ging ze er recht op af en sprong tegen het raam op.
Met 2 jaar is ze aangevallen door een Duitse Herder deze heeft het allemaal erger gemaakt, gelukkig heeft ze het overleefd doordat ze buiten westen was en de herder haar toen losliet. Daarna was Caya helemaal niet meer te houden naar andere honden toe.
Ik had in de loop der tijd al met 6 andere gedragstherapeuten te maken gehad steeds zonder resultaat met ook de meest uit een lopende adviezen zelfs een die advies gaf om Caya met water onder te gooien om haar te laten schrikken om op te houden, niets hielp ook omdat er iedere keer ook wel weer iets gebeurde.
Uiteindelijk kwam ik op de site van Rogier, iets of wat sceptisch heb ik toch maar een afspraak gemaakt ook met de gedachte ik probeer het nog een keer anders moeten we er maar mee leven.
Nou, gelukkig Rogier kwam al snel we hebben even gepraat en zijn toen gaan wandelen. Het was toevallig net heel stil op straat ik dacht dat heb ik weer maar toch kwamen we gelukkig andere honden tegen Rogier liet even zien wat ik moest doen en inderdaad Caya werd rustig ook toen er een vuilniswagen langskwam bleef Caya rustig. Toen kwam ook het moment om met rolluiken aan de slag te gaan een buurman zou zijn rolluik gaan bedienen dit was wel wat anders Caya ging vreselijk te keer maar wonder boven wonder na 10 minuten kreeg Rogier Caya rustiger en na een kwartier kon ik zelfs langs het huis lopen met Caya zonder dat ze uitviel. Ik was echt heel blij dit was nog nooit iemand gelukt.
Nadat Rogier weg was en ik weer alleen ging lopen ging het plots heel goed een enkele keer probeerde Caya wel uit te vallen maar met de tips die ik had was het snel opgelost zelfs met rolluiken gaat het steeds beter maar daar speelt mee dat je het niet ziet aankomen dat gebeurt plots maar Caya leert er steeds beter mee om te gaan, ik weet wel dat het nog zeker 1 jaar duurt voordat ze het echt accepteer maar we zijn op de goede weg.
Ik loop nu iedere dag weer heerlijk met Caya grote rondes Caya loopt echt heel ontspannen komt er een vrachtwagen gaat ze uit zichzelf zitten en wacht rustig tot het voorbij is soms wil ze weleens terugvallen maar het is nu zo ver dat ik maar even naar haar kijk en ze stopt, zelfs in het donker is Caya weer helemaal ontspannen en merk je dat ze het weer leuk vindt om lekker uit te gaan.
Ik ben Rogier dan ook heel dankbaar voor wat hij heeft gedaan het was eigenlijk allemaal zo simpel maar niemand anders kwam ermee, ik raad het iedereen aan met wat voor problemen je ook zit.
Ik heb maar van 1 ding spijt en dat is dat ik niet eerder bij Rogier ben gekomen, maar goed vanaf nu lopen wij weer vrolijk rond zonder nare uitvallen van Caya.

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.