Asielhond wordt hysterisch bij pasgeboren baby

asielhondje
by

Ruim anderhalf jaar geleden hebben wij “Lucky” uit het asiel gehaald. Een hond met een flinke hoeveelheid bagage en de daarbij behorende gedragsproblematiek. Met geduld zijn we een eind gekomen, maar toen er gezinsuitbreiding kwam waren we helemaal terug bij af.

Lucky werd volledig hysterisch bij ieder geluid van de baby en we vreesde voor haar veiligheid. Omdat we vastbesloten waren het wel te laten werken hebben we Rogier ingeschakeld op advies van onze dierenarts. Rogier wist heel snel tijd te maken voor ons en heeft ons getoond hoe we het foute gedrag konden afleren. De progressie die we hebben geboekt sinds zijn bezoek, overtreft écht alle verwachtingen, en Lucky zijn gedrag en ‘state of mind’ zijn beter dan ooit, en hij gaat volledig kalm met de baby om. Familie en vrienden zien een andere hond als ze bij ons langskomen.
Rogier heeft ons de handvatten gegeven om problematisch gedrag bij de oorsprong aan te pakken met als gevolg een gelukkige hond, en daarmee gezin. Ik kan het volledig aanraden, ook als je hond ogenschijnlijk geen probleemgedrag vertoont maar je het gedrag van je hond beter wilt begrijpen. Ik ga zeker nog een paar keer langs voor een stukje bijscholing.
share