Logo Create balance dog behavior specialist

Een blaffende labradoodle die tegen pups fel tekeer ging

labradoodle

23 april is Rogier bij ons geweest voor Mikki onze labradoodle. Drie minuten nadat hij binnen was, viel mijn mond al open van verbazing. Door een simpel spelletje met haar lievelingsobject, een tennisbal, wist hij haar duidelijk te maken wat haar plaats was. Zij was net zo onder de indruk als ik en dat uitte zich in rustig en weloverwogen gedrag.
Het probleem waar Rogier voor kwam, was haar blafgedrag naar honden die achter voorbij lopen. Rogier leerde mij wat te doen wanneer ze zo tekeer gaat. Vervolgens hebben we dit in praktijk gebracht. Tot mijn stomme verbazing keek ze alleen maar, er kwam geen geluid uit haar bek.
Tweede probleem was haar felle gedrag tegen pups. Het geluk wilde dat we er één tegenkwamen, zodat het gedrag van Mikki gelijk getoetst kon worden.Ook dit verliep probleemloos.
De kers op de taart was nadat Rogier na drie uur weer vertrok. Er kwamen wat honden langs. Bij de eerste paar blafte ze kort, waarbij ik meteen het geleerde in praktijk bracht. Vanaf dat moment blafte ze niet meer en keek alleen maar.
Vanochtend bij de wandeling kwamen we een pup tegen. Ze snuffelde er kort aan en vervolgde haar weg weer.
Rogier, Chapeau! Ik zou iedereen die een ‘probleem’ heeft met zijn of haar hond, met klem willen adviseren Rogier in te schakelen. Niet alleen mijn hond, maar ook ik heb er wijze lessen van geleerd. Een absolute aanrader.
Bedankt Rogier!

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.