Logo Create balance dog behavior specialist

Een roedel van 25 chihuahua's, aanbeveling van de eigenaresse

chihuahuas

Ik kwam deze week over de vloer bij een dame met een roedel van 25 chihuahua’s (waarvan 5 puppies)! Zij had contact met mij opgenomen omdat haar honden bepaalde gedragsproblemen vertoonden. Tijd voor wat gedragstherapie voor deze honden! Lees hieronder haar aanbeveling.
Gisteren een consult gehad van Rogier voor onze chihuahua roedel die bestaat uit 20 volwassen honden en 5 pups.
Als wij hier alleen thuis zijn hebben we geen last van ze, maar zodra er mensen binnen komen of iemand aan de deur staat of mijn moeder die aan komt rijden in haar auto gaan ze altijd als een gek tekeer en dit zijn maar enkele voorbeelden. Hiervoor had ik Rogier gemaild aangezien ik gewoon wat meer rust wil in huis voor mezelf maar ook voor de honden!  Rogier kwam hier binnen en hoorde natuurlijk meteen wat het probleem was, eerst hebben wij dan ook aan de tafel gezeten en eerst de problemen besproken waarna we daarna een aantal rondes zijn gaan lopen met de hondjes. Toen we aan het lopen waren legde Rogier uit waarom je ook moet lopen met je honden en hoe je ze moet corrigeren tijdens het lopen en jij als baas zijnde moet laten zien dat jij de leider bent en niet de honden! Dit doet Rogier op een perfecte manier en neemt er ook echt de tijd voor!

Toen we eenmaal weer thuis waren gingen we binnen in huis aan de slag met het grootste probleem het overmatig blaffen van de honden. Rogier liet mij zien wat ik het moest doen en vooral dat ik zelf rustig moet blijven en niet gestrest moet worden omdat zij wat doen. We kregen zelfs nog 2 keer onverwachts bezoek en Rogier zei mij dat ik het bezoek moest vertellen dat ze de honden moesten negeren, je weet niet wat je dan mee maakt hoor als de hondjes ineens binnen een halve minuut stil zijn als jij ze op de juiste en rustige manier corrigeert. Rogier kon ook gewoon heen en weer lopen en mij uitleg geven wat ik moest doen zonder dat ze gingen blaffen..
Na het blafprobleem gingen we ook nog naar buiten met een chihuahua van mij (Beauty) aangezien deze dus echt niet aan een lijntje buiten wilt lopen. Vroeger is ze wel
mee gaan wandelen, dus waar haar angst en onzekerheid vandaan komt is echt een raadsel!
Ook had Rogier zijn hond Bas meegenomen. Hij nam Bas mee waar ik met Beauty was en waar Rogier dus aan de slag ging met Beauty haar angst. Na een aantal minuten ging Beauty al wat stapjes zetten en na een meter of 2 liep beauty gewoon mee, zo bijzonder! Ook had Rogier haar op een gegeven moment aan zijn hond vastgemaakt zodat zij de positieve energie van Bas mee zou krijgen en zich hierdoor beter ging voelen.
Ik ben tot de conclusie gekomen dat Rogier echt mijn held is! Ik vind het zo geweldig wat hij hier voor elkaar heeft gekregen en vooral alle tips die hij mij heeft gegeven en ook wat hij mij heeft geleerd!
Iedereen die een probleem heeft met zijn of haar hond je hoeft je er niet voor te schamen dit deed ik ook maar geloof me het is zo goed om iemand als Rogier langs te laten komen en je te laten helpen door iemand want het is niet erg om hulp te vragen aan iemand! Ik merk aan mezelf en aan mijn honden dat ze heel veel rustiger zijn na het bezoek van Rogier en ikzelf ook! Ik ben blij dat Rogier hier is geweest en mij heeft laten inzien dat het belangrijk is om je hond in balans te hebben waardoor je er dus veel meer mee bereikt! Want ik dacht al m’n honden goed te kennen maar dankzij Rogier heb ik nu ingezien dat ik dus niet op één lijn zat met mijn honden waardoor ik ze dus meer van slag maakte. En nu steeds meer op één lijn kom met mijn honden en ik ze dankzij de manier van aanpak die Rogier mij heeft geleerd mijn honden steeds meer in balans komen! Dit is echt een heel fijn gevoel!
Bedankt Rogier jij bent echt een TOPPER! Voor mij ben jij echt de Cesar Millan hier in Nederland!

Rogier Oldenburger

Rogier Oldenburger

Hondengedragsdeskundige

Meer over Rogier

Create Balance

Als gedragsdeskundige voor honden help ik jou en je hond met gedragsproblemen weer in een gezonde balans te komen. Ik leer je, hoe je op een natuurlijke wijze, jouw roedel moet leiden en zo aan de gedragsproblemen kunt werken.

Andere berichten

Facebook

Regelmatig beantwoord ik vragen en deel ik ervaringen op Facebook. Zie ik je daar?

Herkenbaar probleem? Ik help jullie graag.

Met de juiste aanpak, tips en handvatten kunnen we hieraan werken.

Het thuisconsult van Create Balance is een investering voor de rest van het leven van de hond, mits je er zelf mee aan de slag gaat natuurlijk.

Je krijgt er een fijnere hond én een sterkere, gebalanceerde band met je hond voor terug.