Het geven van liefde aan uw hond

Het geven van liefde aan uw hond

Het is voor een hond van groot belang dat hij zich geliefd voelt. Hij vindt het fijn om geaaid te worden, honden zijn erg aanhankelijk. Maar pas op, affectie moet op het juiste moment gegeven worden en niet te pas en te onpas. Dan kan het zelfs een averechtse uitwerking hebben!

Zo moet de hond niet beloond worden met een geruststellend klopje wanneer hij bijvoorbeeld angstig is, of als hij blaft of dominant, agressief of bezitterig gedrag vertoont. En natuurlijk ook niet indien hij zich niet aan de door u gestelde regels houdt.

Onthoud dat wanneer u uw hond beloond heeft, hij dit altijd zal betrekken op het gedrag hieraan voorafgaand. Doe dit dus alleen als hij zich in een kalme, onderdanige- en evenwichtige gemoedstoestand bevindt.

Beloon hem bijvoorbeeld nadat hij geduldig gewacht heeft op zijn eten. Verander zodoende zijn gedrag in de door u gewenste houding.

Toon uw liefde door uw hond te geven wat hij nodig heeft: geef duidelijke grenzen aan en geef hem de broodnodige lichaamsbeweging. Doe dit alles zonder hem te verwennen, dan heeft u een vriend voor het leven!

 

share

Geef een reactie